Skip to main content
aktualitanapsali-o-nasreferencerozhovory členky

Házenkářský sekretariát vede „kouzelnice“ Šárka Drozdová

By 9. 6. 202124 června, 2021No Comments

"Nesedím v koutě a nečekám, jak to dopadne," směje se úspěšná manažerka Šárka Drozdová, členka BPWCR a mentorka Equal Pay Day.

V čele sekretariátu je dva roky a za tu dobu se už několikrát diplomaticky „utkala“ s vedením Evropské házenkářské federace a vyhrála pro českou házenou mimo palubovku důležitá vítězství. Házenkářskou Evropu tím učarovala natolik, že si vysloužila místo přímo ve vedení EHF i originální přezdívku - česká „kouzelnice“. Šárka Drozdová nově zasedla v Evropské házenkářské federaci v Komisi národů pro ženskou házenou.

Jaké předpoklady a zkušenosti jste si do házené přinesla?

Že to je raketový start mně vlastně došlo až po volbách, kdy mě někteří delegáti na Konferenci Evropské házenkářské federace oslovovali s tím, že jsem za tak krátkou dobu dokázala nemožné. Profesně mám zkušenosti jak z obchodní, tak neziskové sféry. Moje poslední angažmá před příchodem do ČSH byla pozice ředitelky SOS dětské vesničky. Také jsem již 9 let členkou a mentorkou neziskové organizace Business & Professional Women. Měla jsem i čest přednášet na různých konferencích. Např. Porozumění lidské mysli (Understanding Human Mind) nebo pro neziskovou organizaci Začni správně věnující se dívkám z dětských domovů.

A vaše téma jako mentorky?

Je jich víc, ale například je to téma sebevědomí – tedy vědomí sebe sama a s tím je spojená i sebehodnota. Zejména pro české ženy je toto velké téma. Baví mě přednášet i o tom, jak nás ovlivňují myšlenky. Častokrát si ani neuvědomujeme, co se nám přes den honí v hlavě a jaký koloběh negativních emocí si tím vyvoláváme. Když jsme si schopni toto uvědomit, začneme se cítit lépe. Pomůže i pochopení a přijetí toho, že příčiny problémů nelze najít vně, ale uvnitř sebe sama.

Vím, že máte za sebou i těžké období, kdy se negativních myšlenek asi jen těžko zbavovalo...

Celý článek si můžete dočíst zde a pokud se také chcete aktivně zapojit do ovlivňování svého okolí, staňte se členkou vlivné organizace.

Článek a reference Šárka Drozdová