Skip to main content
aktualitaAWE AkademieAWE alumniAWE příběhynapsali-o-nas

AKČNÍ ŽENY: Kristýna Létalová: Stejně tak, jako chodí žena po šestinedělí ke gynekologovi, měla by po porodu zajít k fyzioterapeutovi

Kristýna Létalová je duchem sportovní a podnikavá žena, která se nebojí nových výzev. Zároveň neustále hledá nové možnosti, jak se rozvíjet a posunout věci dál. Je maminkou tří dětí (7,5,1) a na rodičovské dovolené založila projekt MamiGYM, který pomáhá těhotným a ženám po porodu dostat se zdravě do kondice.

Kristy, jak to vlastně celé začalo?

Náš příběh začal v roce 2016. Po narození mého prvního syna jsem neměla hlídání a jako aktivní sportovkyni mi pohyb chyběl. Rozšířila jsem si proto vzdělání v oblasti cvičení pro maminky s kočárky a začala vést lekce v místním parku. Skupinové cvičení se velice rychle rozběhlo a vytvořila se krásná komunita maminek s dětmi, na kterou vzpomínám dodnes. V průběhu dalšího těhotenství a po narození druhého syna jsem si však uvědomila, že těhotné a maminky po porodu potřebují jinou péči, než jen běhat v parku a „zvedat činky“. Spojila jsem se proto s fyzioterapeutkami a odbornicemi na cvičení pro těhotné a ženy po porodu, a vznikl MamiGYM.

MamiGYM prošlo jistě od té doby velikým vývojem. Jaké bylo studio na začátku a jaké je dnes?

Ano, MamiGYM se neustále vyvíjí. Na jeho začátku reflektovalo mé potřeby a potřeby mých dětí, byl to hlavně koníček. V počátku bylo zhruba 10 nadšených maminek, které se pravidelně scházely a cvičily se svými dětmi v parku. Nyní máme vlastní studio o od této doby naše lekce navštívilo více než 1600 spokojených žen a jejich dětí. Značku se snažím posunout na úroveň opravdového podnikání, které by mě uživilo. Největší změnou je též rozšiřování našich služeb a odbornosti. V týmu máme několik zkušených fyzioterapeutek a specialistek, pravidelně se účastníme různých vzdělávacích festivalů a akcí. Po narození mé dcery bych se neobešla bez kolegyň, které mi pomáhají s propagací a marketingem. Sama se tak můžu věnovat rozvoji MamiGYM a současně dávat čas své rodině.

Cvičení pro maminky zažívá v ČR v poslední době boom. V čem je MamiGYM jedinečné?

Jak jsem již zmínila, naše jedinečnost je především v naší odbornosti a komplexnosti.

Nabízíme ženám komplexní cvičení od těhotenství, období krátce po porodu až po dynamické funkční tréninky pro maminky, které nemají zdravotní obtíže a cítí se v kondici. To vše za přítomnosti dětí, pro které je připraveno veškeré zázemí, takže maminky nemusí řešit hlídání. Možností je i individuální konzultace s fyzioterapeutkou a vedli jsme i individuální lekci s překladatelkou do znakového jazyka.

V MamiGYM jsou všechny lektorky maminky, takže se umí opravdu vcítit do kůže klientek. Chápeme, když je žena někdy po nočním kojení unavená nebo když miminko nemá „náladu“. Umíme si představit, jak se žena cítí v těhotenství či po náročném porodu. Tyto vlastní zkušenosti hrají ve studiu velikou roli a tvoří individuální přístup ke každé klientce, což jiná fitness centra nabídnout nemůžou.

Celý článek naleznete na webových stránkách akcnizeny.com