Skip to main content
aktualita

MAS Sokolovsko realizuje projekt na podporu žen v průmyslových regionech

By 7. 10. 202414 října, 2024No Comments

Od ledna 2024 realizujeme zajímavý mezinárodní projekt „Improving the position of Women in the labour markets of peripheral INdustrial regions", zkráceně WIN. Jedná se o podporu žen na trhu práce v periferních průmyslových regionech, mezi které Karlovarský kraj jednoznačně patří. Projekt je financován z programu Interreg Danube Region.

Cílem projektu je zlepšit postavení žen na trhu práce, ale také otevřít palčivou otázku nerovnosti žen na trhu práce jako takovou. Lepší pochopení specifických potřeb žen a nedostatku informací na jedné straně a kulturních a institucionálních překážek na straně druhé, které společně přispívají k nerovnosti žen a mužů. 

Na projektu se kromě nás, Místní akční skupiny Sokolovsko, podílí také partneři ze Slovinska, Rakouska, Maďarska, Bulharska, Srbska a Bosny a Hercegoviny. Naším asociovaným partnerem je Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje.

Analytickou fázi projektu už máme za sebou a nyní jsme rozjeli pracovní skupiny pro vytvoření sociálních inovací, které mohou být ženám na trhu práce nápomocny. Vybrané sociální inovace poté v našem regionu odpilotujeme. Pokud víte o inovativních řešeních v tomto směru, které se aplikují u nás v republice, budeme rádi za Vaše tipy.

Věříme, že výsledky budou zajímat především pracující ženy a ženy s potenciálem zaměstnání, ženská sdružení a sdružení pracující se ženami, zaměstnavatele, organizace na podporu podnikání, orgány veřejné správy na různých územních úrovních, akademickou obec a občanskou společnost.

Náš realizační tým se k projektu postavil velice aktivně již od začátku projektu a propojil se s hlavními důležitými aktéry zabývajícími se otázkou podpory žen na trhu práce, a to nejen v našem regionu.

Z dosavadního průběhu projektu jsme pozitivně naladěni a doufáme, že se nám podaří dosáhnout alespoň částečně kýžené změny.